Workshop bentobox

Maak je eigen Bento box voor een super gezonde lunch.

 

Wat is een bento?

Een Bento is een Japanse lunchtrommel. Vrij vertaald betekend Bento handig en gebruikelijk. Achter deze lunchtrommels gaat een indrukwekkende cultuur schuil waar de Japanners met recht trots op zijn.

In Japan vind je in de buurt van elk treinstation stalletjes waar je een gevulde Bento kunt kopen.  

Een Japanse maaltijd bestaat gewoonlijk uit rijst en kleine gerechten die geserveerd worden in kleine kommetjes. Elk gerechtje heeft een andere smaak en kleur.

Een Bento trommel is vaak verdeeld in verschillende vakken en bevat vergelijkbare smaken. Van origine bevat een Bento lunchbox een combinatie van rijst, vlees, groenten en tafelzuur. De hapjes zitten dicht tegen elkaar gedrukt zodat ze in een tas flink geschut kunnen worden, maar er toch nog keurig uit komen.

Wat gaan we maken?

Ik vertel je graag wat meer over de Japanse gewoonten, technieken en samenstelling van een Japanse Bento. Daarna gaan we samen een veganistische en moderne versie maken. Ik leer je de kneepjes van het vak en we kijken daarbij naar groenten en kruiden uit onze eigen omgeving*. De oude monniken in Japan kenden een volledig veganistisch dieet. Wij gaan kijken naar deze samenstelling. Ik laat je ook zien hoe snel je een eenvoudige Bento maakt voor elke dag.

Daarbij hanteer ik de basisprincipes van natuurvoeding en de eeuwenoude voedingsleer uit Japan.

Na afloop gaan we natuurlijk onze eigen creaties proeven onder het genot van een kopje Japanse thee.

* Het klimaat van Tokyo komt overeen met dat van Nederland en daarom kunnen we veel groenten uit het seizoen gebruiken uit onze eigen omgeving.

Praktische informatie en aanmelden

 

Deze workshop kost 68,- p.p.
Dit is inclusief alle materialen en thee.
Én de gezamenlijk Bento lunch.

Deze workshop wordt gehouden in de plantbased kookstudio ˜FOAM The Kitchen in Den Haag.

FOAM The Kitchen
Boomsluiterskade 26, Den Haag 

  • Datum: zat. 17 juli, 14:00-17:00 of op aanvraag
  • Open inschrijving (per persoon).
  • Gaat door bij minimaal 8 deelnemers (maximaal 10 p. zolang we op 1,5mt afstand moeten blijven, anders 15p.).
  • Of per groep van minimaal 8 deelnemers (maximaal 10 p. zolang we op 1,5 mt. afstand moeten blijven, anders 15 p.) op een datum naar keuze (in overleg).
  • Open inschrijving (per persoon).

We houden ons aan de voorschriften van het R.I.V.M.


Meld je aan via het formulier hieronder

 

Welke workshop wil je graag bijwonen?

13 + 15 =

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering meer dan 7 dagen voorafgaand aan de startdatum geldt een restitutie van 50%. Vanaf 7 dagen voor de startdatum geldt er geen restitutie.

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van allergieën vóór betaling van de workshop. Deelname aan de workshop en gebruik van materialen is op eigen risico.

Bij te weinig aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd en krijgt u 100% van de ticketprijs terug gestort.

Bij gedwongen sluiting door Corona maatregelen vanuit de overheid, wordt uw ticket omgezet in een voucher. Deze is 24 maanden geldig vanaf het moment van toekenning.