Kookworkshop Poke Bowl

Maak je eigen Poke bowl en leer hoe je een volwaardige veganistische of vegetarische maaltijd samenstelt.

 

Wat is een Poke bowl?

Een Poke bowl ontstond begin jaren 70 op Hawaii onder Japanse invloeden. Vissers gebruikten rauwe visfilet en aten die met rijst. (Poke betekend schuin gesneden). Jaren later werd de Poke bowl populair in Amerika (California) en werd deze steeds verder uitgebreid. De Poke zoals we hem nu kennen is een volwaardige maaltijd met een graan als basis en rijk belegd met toppings van vis, groenten en fruit en bekende sausen zoals Ponzu en Scriracha.

Eindeloze variatie

We gaan kijken naar de Poke bowl zoals hij in de beginjaren populair werd en gaan aan de slag met onze eigen moderne veganistische en vegetarische variant met de daarbij behorende sauzen. Hoe maak je een Poke bowl die alle voedingsstoffen in zich heeft die je nodig hebt? We kijken naar eiwitten, koolhydraten en vetten en gaan aan de hand van wat kleine weetjes onze eigen creaties maken die qua smaak en voedingsstoffen voor een perfecte balans zorgen. Daarbij hanteer ik de basisprincipes van natuurvoeding en de eeuwenoude voedingsleer uit Japan.

Aan het einde van de workshop heb je je eigen Poke bowl gemaakt, maar bezit je ook over genoeg kennis om voortaan thuis eindeloos te variëren en in een handomdraai een maaltijd neer te zetten die knalt van smaak en alle nodige voedingsstoffen bevat.

Praktische informatie en aanmelden

Deze workshop kost 68,- p.p.
Dit is inclusief alle materialen, thee en de maaltijd die we samen gaan eten.
Aan het einde van de workshop eten we samen onze zelfgemaakte Poke bowl. 

Deze workshop wordt gehouden in de plantbased kookstudio ˜FOAM The Kitchen in Den Haag.

FOAM The Kitchen
Boomsluiterskade 26, Den Haag

  • Datum: zon 26 sept, 14:00-17:30 (of op aanvraag). Deze workshop is verplaatst naar een nader te bepalen datum! mail of verstuur het contact formulier voor meer informatie.
  • een datum naar keuze (in overleg)  per eigen samengestelde groep van minimaal 8 deelnemers.  
  • Duur: 3,5 uur (plus inloop)
  • Open inschrijving (per persoon)
  • Gaat door bij minimaal 8 deelnemers (maximaal 10 p. zolang we op 1,5 mt afstand moeten blijven, anders 15 p.)

We houden ons aan de voorschriften van het R.I.V.M.

Meld je aan door het formulier hieronder in te vullen

Welke workshop wil je graag bijwonen?

12 + 14 =

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering meer dan 7 dagen voorafgaand aan de startdatum geldt een restitutie van 50%. Vanaf 7 dagen voor de startdatum geldt er geen restitutie.

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van allergieën vóór betaling van de workshop. Deelname aan de workshop en gebruik van materialen is op eigen risico.

Bij te weinig aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd en krijgt u 100% van de ticketprijs terug gestort.

Bij gedwongen sluiting door Corona maatregelen vanuit de overheid, wordt uw ticket omgezet in een voucher. Deze is 24 maanden geldig vanaf het moment van toekenning.