Ik ben Cecile en verzot op eten 

Daarnaast ben ik gefascineerd door het effect van voedsel op lichaam en geest. Ik heb veel tijd door gebracht als kok achter het fornuis en In de verschillende keukens waar ik heb gewerkt draaide het om de kwaliteit van de ingrediënten, maar er heerste ook een ongedwongen sfeer. Ik runde een tijdje een catering bedrijf waarmee ik het liefst grote diners verzorgde met een mediterraan tintje: lange houten tafels in het gras, grote schalen met veel kleur en barbecues met voornamelijk vegetarische creaties vol smaak.

Achtergrond

Mijn vader groeide op in Indonesië. Door zijn kant van de familie leerde ik de heerlijke kruidige keuken kennen. Elk bezoek draaide om de maaltijd en de gezelligheid die daar bij hoorde.

Ik raakte gebiologeerd door Azië. Toen mijn vader overleed was ik net 20. Ik besloot met een rugzak door Azië te trekken: met Indonesië als startpunt. Ik ontdekte de verschillende culturen, gewoonten en tradities en at me door de dagen en de verschillende streken. Thailand, Myanmar, Cambodja.

Ik verbleef twee jaar in Tokio. Ik nam de verfijning en de discipline van de Japanse keuken tot me. Veel van wat ik heb gezien en geleerd is nu onderdeel van mijn dagelijkse leven. De Japanse benadering zie je duidelijk terug in mijn kookstijl en daarnaast gebruik ik elementen uit de Ayurvedische leer (India).

Studie

In 2018 ronde ik mijn Natuurvoeding studie af. (SNRO geaccrediteerd, hbo). ˜Natuurvoeding legde een belangrijke basis voor zowel de spirituele als wetenschappelijk kant van voeding.

Tijdens deze studie verdiepte ik me meer in de fysiologie (o.a. de stofwisseling) en besloot ik me meer te verdiepen in ons microbioom en de hormoonhuishouding. Beide hebben een enorme invloed op ons energie level en onze mentale staat. Met voeding kunnen we daar dus een hoop verbeteren.

In februari 2021 heb ik de opleiding Ayurvedic nutrition bij Delight academy afgerond. Ik heb verschillende bijscholing cursussen gedaan en lezingen bijgewoond zowel in de keuken als in de boeken: Darm en microbiooom, hormonen, vetten, vegetarische keuken en natuurlijke supplementen.

Voedingsstof

Inmiddels ben ik gestart met mijn blog Voedingsstof. Hier behandel ik graag actuele onderwerpen over voeding met het doel mensen te informeren zodat ze zélf kunnen kiezen wat het beste voor hen is: Iedereen beheert zijn eigen portefeuille, kan zelf het best bepalen waar hij blij van wordt en of hij wil investeren in een beter milieu, dierenwelzijn of een energieker lichaam.

Door bijvoorbeeld de verschillen te beschrijven tussen reguliere en biologische producten, productuitleg te geven met oorzaak en gevolg en de samenstelling van een maaltijd te beschrijven hoop ik je inzicht te geven in de keuzes die je hebt. Elke keuze, zolang bewust, verdient een pluim! Jezelf is verwennen met een heerlijk taartje hoort daar ook bij.

Proef, voel, ruik en geniet! Onze zintuigen en instincten kunnen ons veel vertellen over kwaliteit en onze behoeften. Met een beetje discipline en veel ruimte voor genot kun je een perfecte balans vinden voor lichaam en geest. Graag leid ik je gaandeweg door de super of natuurwinkel om je eigen ontdekkingstocht te maken.

Klik hier om naar de blog te gaan

Voedingsadvies

Ik schrijf maandelijks een nieuwsbrief waarin ik een onderwerp belicht. Daarnaast geef ik persoonlijk voedingsadvies op maat. Samen met jou ga ik op zoek naar wat het best voor jou werkt. Kleine aanpassingen van je dagelijkse eet gewoonten kunnen een groot effect hebben op je energie level. Je moet alleen even weten wat je moet aan passen. Zo schuif je bijv. makkelijker richting je ideale gewicht en komen je hormonen in evenwicht. Dit kan een enorm effect hebben op je mentale staat. We bekijken je voorraadkastjes, gaan samen naar de supermarkt en bekijken jouw dagelijkse routine, zodat we aanpassingen kunnen maken die passen in jouw leven.

Bovenal wil ik je graag meenemen naar de keuken. Hier gaan we aan de slag met kruiden en andere smaakmakers.  Leer ik je wat verschillende kooktechnieken kunnen doen voor je lichaam of hoe je een volwaardige maaltijd op tafel zet. Hoe je kiest tussen kwaliteit en goedkopere producten en hoe je een snelle maaltijd maakt zonder jezelf tekort te doen aan smaak en voedingsstoffen.

Over een aantal onderwerpen wil ik graag wat dieper in met een lezing. Ik geef je veel gedetailleerde informatie, maar we gaan ook samen proeven of aan het werk. Je leert veel, maar de bedoeling is ook dat je anders naar eten gaat kijken zodat je meer uit voeding kunt halen en het makkelijker wordt om keuzes te maken.