bospad

Workshop ‘de 5 zintuigen”

Bewust contact maken met je zintuigen 

 

We gaan op pad en onderzoeken de vijf klassieke zintuigen: ogen, oren, neus, mond en huid. Wat we zien, horen, voelen, ruiken of proeven heeft net als wat we eten en drinken veel invloed op ons welzijn. Je bewust zijn van je zintuigen en waarderen wat je via je zintuigen binnenkrijgt draagt bij aan je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de schoonheid en geluiden van de natuur. Bewust contact maken met je zintuigen kun je trainen, hierdoor ben je beter in staat op te merken wat goed voor je is en door het juiste gebruik van je zintuigen ondersteun je het zelfhelend vermogen op zowel mentaal als lichamelijk vlak.Wat zijn de verschillen als je bewuster kijkt of voelt? En hoe kunnen we daar vervolgens ons voordeel uit halen?

We gaan onze eigen persoonlijke onderzoek doen. De bedoeling is dat je bewust gaat kijken naar je eigen waarneming en ontdekt in hoeverre je je daar beter door gaat voelen. Voor mij betekend dat bijv. dat als ik me beter concentreer bij het eten ik veel meer proef. Daar geniet ik niet alleen van, maar  wetenschappelijke onderzoek aantoont aan dat bepaalde delen in je hersenen beter worden geactiveerd, beter onderling communiceren en dat er meer stoffen vrijkomen om de stofwisseling mogelijk te maken wanneer je met meer aandacht eet. Dat betekend dus, dat je door meer te genieten en door bewuster te eten, je ook werkelijk beter verteerd! Kort gezegd: Ons bewustzijn kan de  werking van onze organen verbeteren. Aandacht heeft dus een direct en positief effect op onze lichamelijk functioneren en onze geestelijke gesteldheid .

Wat gaan we doen?

We gaan op pad en onderzoeken de vijf klassieke zintuigen en nemen je daarbij mee op een anatomische reis door ons lichaam, we gaan aan de slag met ademoefeningen en korte meditaties waarmee we ons bewustzijn kunnen verbreden en ons hart kunnen openen. D.m.v. onze gedachten hebben we invloed op ons fysiologisch vermogen: we gaan kijken hoe we dat kunnen versterken.

 We gaan aan de slag met ademoefeningen en  meditatie en er is een kleine  proeverij met o.a. rauwe cacao. We gaan voelen en proeven, we gaan ontdekken en onderzoeken en we gaan vooral ontspannen en genieten! Met een kleine groep gaan we op onderzoek uit in de prachtige tuin van het ‘Vreedehuis’. Onder oude bomen en tussen prachtige bloemen kunnen we een dag even helemaal tot onszelf komen.

Na afloop is er (optioneel) een heerlijke biologische en vegetarische lunch in de tuin. Hier kun je je ervaringen delen of je even terug trekken onder de bomen. De locatie ligt direct aan het Scheveningse bos.

 

deze workshop geef ik samen met

Babs van Strien van ‘Adem enzo’

even voorstellen:

 

Ik ben Babs,

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het hoe, wat en waarom. Dit heeft me op mijn persoonlijke avontuur gebracht. Een avontuur van reizen, observeren en leren.

Ik heb de opleidingen ‘Jungiaanse symbolische psychologie’ en ‘Systemisch werk’ gevolgd.

Ik ben tevens werkzaam als yogadocente (yin/Tibetaans ) en ademcoach.

 

Met behulp van inzicht sessies zet ik diverse tools in om mensen te begeleiden op hun eigen reis .

Hierdoor brengen we het onderbewuste naar het bewustzijn en herstellen we het contact met jezelf en het lichaam.

Ik doe dit door lichtjes te laten branden op plekken waar het soms nog donker is; met het

creëren van ruimte en flexibiliteit in en om je heen zodat je je innerlijke wijsheid kan laten spreken en je weer dichter bij je kern mag komen.

Ik help je door je inzicht te ontwikkelen om zo steeds meer je eigen koers te mogen gaan varen.

Je kunt mij vinden op instagram via adem.enzo of mail naar babs@blauwprint.com

 

 Praktische informatie en aanmelden 

 

Deze workshop kost 74,- p.p.
Dit is inclusief alle materialen, thee, (fruit-) water en snacks.
Deze workshop wordt gehouden in de tuin en Serre van het Vreedehuis” Ongeacht het weer zal een deel van de workshop in de tuin plaatsvinden, zorg dus voor passende kleding. Stuur evt. een mail voor advies.

  • Datum: zon. 12 sept en eind oktober (nader te bepalen datum) 10:00-14:00/16:30 (met evt. aansluitend een lunch) inloop vanaf 9:30. 
  • zelfgekozen datum (in overleg) per groep van minimaal 12 deelnemers  
  • Open inschrijving (per persoon)
  • optioneel: lunch á 12,50 (aansluitend)
  • Gaat door bij minimaal 12 deelnemers (maximaal 18 p.)
  • Adres: Het Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag 

We houden ons aan de voorschriften van het R.I.V.M.

Meld je aan door het contactformulier hieronder in te vullen 

Welke workshop wil je graag bijwonen?

6 + 15 =

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering meer dan 7 dagen voorafgaand aan de startdatum geldt een restitutie van 50%. Vanaf 7 dagen voor de startdatum geldt er geen restitutie.

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van allergieën vóór betaling van de workshop. Deelname aan de workshop en gebruik van materialen is op eigen risico.

Bij te weinig aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd en krijgt u 100% van de ticketprijs terug gestort.

Bij gedwongen sluiting door Corona maatregelen vanuit de overheid, wordt uw ticket omgezet in een voucher. Deze is 24 maanden geldig vanaf het moment van toekenning